De legende van Ramayan, de ruimte beelden die door NASA-shuttle werden genomen

August 18, 2013 No Comments

De ruimte beelden die door NASA-shuttle werden genomen openbaren een geheimzinnige oude brug in de Straat Palk tussen India en Sri Lanka. De Ram’s Bridge of Rama Setu die, ook als Adam’s brug wordt  genoemd. Door de unieke kromming en samenstelling van de brug, weten we dat het door de mens gemaakt is. De brug is 30 kilometer lang. De legenden evenals de oude archeologen verwijzen naar de voorvaders uit Sri lanka.
Ze schatten de leeftijd van de brug op zo’n 1.750.000 jaar. Deze informatie heeft een belangrijk aspect voor de legende van  Ramayan, waarvan men was uitgegaan dat hij plaats had genomen in in Treta Yuga. Ongeveer 1.700.000 jaren geleden. Wetenschappelijk bewezen, dus zal het wel waar zijn….

De legende van Ramayan
De Ramayan heeft een unieke plaats conform de Veda in het leven. Het is een voorbeeld voor de mensheid hoe men zijn plicht vervullend als kind, volwassene, echtpaar, ouders, familie, burger, staatsman enz. naast elkaar, met elkaar en ook met respect voor elkaar, in vrede en harmonie kan leven en zou moeten leven. En het geeft praktisch onderricht omtrent de vele facetten van het leven. In de Ramayan komen onderwerpen als Dharma- leer, Bhakti (devotie), ethiek, moraal, zeden en gewoonten, opvoeding, onderwijs, gezinsleven, rechten en plichten van burgers en regeerders jegens elkaar, de bescherming van zwakkeren, bescherming van land en volk, welzijn van de mensheid, vrede, veiligheid en vele andere zaken aan de orde. Middels voorbeeldig gedrag, juiste handelingen en het stellen van vele vragen aan guru worden de abstracte leerstellingen uit de Veda’s, op een praktische manier zichtbaar gemaakt. Als de eerste schrijver van de Ramayan wordt gezien Rishi Valmiki. Het werd geschreven in de Treta Yuga (tweede wereldtijdperk) in het Sanskriet. Toelsiedaas heeft de Ramayan in de Kali Yuga (laatste van de vier wereldtijdperken- het tijdperk waarin wij nu leven) vertaald in de taal van het volk: het Avadhi (een dialect van Hindi).

“In de achttiende incarnatie (Avatar) In de Treta Yuga, verscheen de Heer als Shri Raam. Met het oog op een aantal aangename werk voor de halfgoden, heeft hij bovenmenselijke krachten tentoongesteld door het beheersen van de Indische Oceaan en vervolgens het doden van de atheïstische koning Ravana, die was op de andere kant van de zee “. Op Sri Lanka. De brug is toen aangelegd over de oceaan met hulp van o.a. Sugriva, de apen-prins en Hanumaandji.

We zien het ware leven van Shri Raam en de broers die zeer gehecht zijn aan elkaar, respect hebben voor elkaar. Is er enerzijds sprake van gezag voor de oudere, anderzijds zien we dat de oudere daar geen misbruik van maakt maar als zijn verantwoordelijkheid ziet om de jongere te begeleiden, te helpen en te beschermen. We zien dat de oudere broers de jongere broers en andere vrienden en jongeren inspireren tot het verrichten van diverse werkzaamheden ten behoeve van de gemeenschap, ten behoeve van ouderen, zwakkeren enz. Bij Shri Raam is nimmer sprake geweest van het laten gelden als de zoon van de koning of als de kroonprins. Hij straalde ook onder de moeilijkste omstandigheden rust uit, bleef zich altijd bescheiden opstellen, was altijd vergevingsgezind. Hij liet in de praktijd zien dat respect voor de kleinsten, armsten, en als onaanraakbare bestempelde mensen een noodzaak was en wees niemand af omdat hij toevallig tot de lagere kaste behoorde. Hij lette op de daden en karakter van mensen. Die waren belangrijker! Voor Hem golden andere maatstaven. Hij gaf het duidelijk te verstaan en liet dat ook middels zijn daden zien. Hij had meer waardering voor de goede karaktereigenschappen, goede, juiste daden, goede kwaliteiten, maatschappelijke betrokkenheid van iemand van een lagere kaste, dan het gebrek aan deze eigenschappen bij mensen die waardering en respect opeisen enkel en alleen op grond van hun hogere maatschappelijke positie. Hij omarmde ook die mensen die door de maatschappij werden uitgesloten en vermeden.

Shri Raam liet zich ook kennen als een ideale echtgenoot en liet duidelijk zien dat Hij Zijn vrouw liefhad, Haar respecteerde, en ook voor Haar mening openstond. Maar wanneer het ging om het algemeen belang, het belang van velen, dan was Hij ook bereid om zijn eigen belang of dat van Zijn vrouw of familie daarvoor op te geven. Voor Zijn ouders was Hij een ideale, gehoorzame en begripvolle zoon. Zelfs voor mensen als Rawan die Hem als zijn vijand beschouwden, was Hij vergevingsgezind. Hij stelde de dialoog boven de strijd, ook al was hij de sterkste partij. Over welk specifiek onderwerp we ook willen praten, Hij komt als de ideale persoon uit de bus. Daarom heet Hij de Maryada Purushuttam; de ideale, voorbeeldige, respectabele en nobele mens. God wordt hier als een ideale Persoon beschreven. Hij laat daarom middels zijn handel en wandel, Zijn woorden en daden zien hoe wij ons zouden kunnen en moeten gedragen. Hij gaat ons voor. Hij is het ideale voorbeeld om op te volgen. Deze daden van Shri Raam laten zien dat wij, gewone eenvoudige mensen in staat zijn onze plichten te blijven vervullen als kind, echtgenoot, familie, dienaar, buurtbewoner en gezagsdrager. Hij laat zien hoe de mens onder zowel goede als slechte omstandigheden moet leren leven en handelen. Hoogmoed en andere slechte eigenschappen had Hij niet. Ramayan bevat ook  zeer actuele onderwerpen die vragen om een oplossing. Wilt u weten welke die oplossingen zijn; lees dan de Ramayan.

Over de betekenis van de Ramayan is veel geschreven. In deze visie staat Shri Raam voor het ware zelf van de mens (de atman), Hanuman staat voor de rede of het onderscheidingsvermogen, Sita staat voor de vrede en de demon Ravana staat voor het ego of het onware zelf. De mens verliest zijn vrede door zijn ego. Met behulp van de rede vindt hij die vrede weer terug. Verder ligt de betekenis van de tekst vooral in wat Hij doet.


There is no ads to display, Please add some
Total Page Visits: 5167 - Today Page Visits: 1
Tags: , , , , , , , , , , , , , Vedisch

Sorry, the comment form is closed at this time.

Copy Protected by Chetan's WP-Copyprotect.