Workshop Lakshmi Pudja

Godin Lakshmi wordt traditioneel vereerd door degenen die wensen hebben om rijkdom en abundanties in alle vormen te behouden of te verwerven.

Een Pudja is gemodelleerd naar het idee van het maken van een aanbod of gift aan een godheid en voor terug ontvangen van hun zegen.
De toestand van de geest waarmee de Pudja wordt uitgevoerd, de verschillende gebruikte materialen en het zingen van mantra’s zijn hierbij van groot belang, allen hebben een diepgaand effect op de deelnemers en het milieu.Nieuwe 002

Niet alleen de vibraties zuiveren de plaats, maar ook de sfeer en aanwezigheid van de uitgenodigde mensen. Puja is een meditatie, het is een yoga, een middel om de toestand van totale eenheid te bereiken. Het gevoel van eenheid van de aanbidder en de aanbeden, is de realisatie van de ware aard van het Zelf.

Een Pudja van Godin Lakshmi kunt u ook zelf leren door deel te nemen aan deze workshop. U leert hierbij:

16 stappen (shodasha upachara) dat gebruikelijk is bij de Pudja

Bloemen
God geeft je bloemen, zodat je de bloemen ook terug kan aanbieden aan Hem met een gebed dat ons hart ook kunnen bloeien net zo overvloedig als Hem.

Water
God gaf ons water, en daarom bieden wij water tijdens Puja, met het gevoel dat we bescheiden als water moeten worden en verkoeling voor iedereen.
Water is basis voor het leven.

Akshat (geheel ongebroken rijstkorrel)
Wij bieden ook Akshat (geheel ongebroken rijstkorrel) aan het Goddelijke, omdat het een symbool is van dat wat nooit eindigt. Akshat in het Sanskriet betekent ‘dat wat niet kan worden vernietigd ‘. Net zoals de rijstkorrels is de geest in mij en is onverwoestbaar.

Chandan (sandelpasta)
Op dezelfde manier bieden wij Chandan (sandelpasta) aan, met het gevoel dat haar geur overal verspreidt wordt.

Dus alle stoffen en voorwerpen die vreugde of plezier brengen aan de vijf zintuigen – de ogen, de oren, de neus, de tong en de huid- worden ook gegeven als heilig offer in de Puja.

Bellende Bel
We maken geluid met de heilige bel tijdens de Pooja, de geest wordt bevrijd van alle gedachten van hier en daar, en vestigt zich in het huidige moment.

Het branden van kamfer tijdens Aarti
Kamfer wordt verbrand om Aarti te voeren (cirkelvormige beweging of weergave van de lamp in eerbied voor de godheid). Net zoals God draait de Zon en de Maan om je heen, d.m.v. de kamfer lamp brengen we vreugde in ons leven. Dit is ook het gebed dat het licht van ons leven nooit op een dwaalspoor moet gaan van God en moet altijd worden gecentreerd en draaien om God uit te drukken. Het is met dit diepe gevoel om Aarti te voeren.

Kosten: in nader overleg per persoon

Belangrijk:

  • Kledingvoorschrift: makkelijk dragend (bijv. joggingspak)
  • Reservering is noodzakelijk.
  • i.v.m. de korte tijd inschrijfgeld gelijktijdig met reservering

Een deel van de deelneemingskosten gaat naar goede doelen, volgens het concept van Laxmiguru!

Reservering : Info@Laxmiguru.com

Leave a Reply

(required)

(required)


Copy Protected by Chetan's WP-Copyprotect.