Ziek? Dat ligt aan je geboortemaand of Graha

June 22, 2017 No Comments

De maand waarin je geboren bent kan invloed hebben op welke ziektes je krijgt. Dat stellen Spaanse wetenschappers. Zo hebben mannen die in september zijn geboren, drie keer meer kans op schildklierproblemen dan jongens die in januari ter wereld kwamen. Junimeisjes hebben minder last van migraine en de overgang.
De experts geloven dat seizoensgebonden veranderingen in zonlicht, temperatuur en virussen de foetale ontwikkeling kunnen beïnvloeden. De wetenschappers onderzochten 27 chronische ziekten bij 30.000 mensen. De significante impact verbaasde hun.
Goed nieuws voor wie in september geboren is. Dan heb je de minste kans op chronische problemen. Mannen die in juni geboren zijn hebben 34 procent minder kans op depressies en 22 procent minder kans om gediagnosticeerd te worden met rugpijn.

Incontinentie
Maar er zijn ook minder gunstige conclusies. Wie in augustus het levenslicht zag als man heeft dubbel zoveel risico om astma te krijgen, in vergelijking met baby’s die begin van het jaar geboren zijn. Vrouwen die in juli geboren zijn hebben juist vaker een hoge bloeddruk en hebben 40 procent meer kans op incontinentie.
De bevindingen zijn gepubliceerd in het tijdschrift Medicina Clinica. Onderzoekers aan de universiteit van Columbia in New York concludeerden twee jaar geleden soortgelijke resultaten. Zij ontdekten echter dat mensen die geboren zijn in mei de minste kans hebben op een ziekte en die in oktober het meest.

Bron: de Gelderlander

Het zal niet meer lang duren dat het Westen zal ontdekken welke impact Graha (De invloed van de planeten) op de mens heeft.

De invloed van de planeten op onze gezondheid en leefstijl is volgens de oude zieners heel groot. De beweging van Zon en Maan beïnvloeden onophoudelijk het klimaat en de seizoensveranderingen, maar ook ons emotionele en geestelijke functioneren  daarmee onze gezondheid. Ayurveda is het tweelingzusje van de Vedische astrologie.
Ayurveda en astrologie is een uitgebreide wetenschap op het gebied van medische wetenschap, waarvan in het Westen weinig bekend is. Ayurveda is de oudste ons bekende benadering van gezondheidszorg en is verwant aan de Vedische astrologie.
Vedische astrologie geeft een diep inzicht in alle kosmische invloeden die in elke periode van ons leven een rol spelen. Ayurveda kan hier preventief op inspelen en is tegelijk een volwaardig instrument dat ons op alle niveaus kan helen en in balans brengen.

Vanuit Vedisch oogpunt is de benadering van Ayurveda heel belangrijk omdat ze, net als de Vedische astrologie, rechtstreeks aan de Rig Veda is ontleend. Gezondheid is volgens de oude ayurvedische leer niet enkel het afwezig zijn van ziekte, maar is een toestand van perfect mentaal, fysiek en emotioneel functioneren.
Ayurveda houdt zich niet alleen bezig met het genezen van ziekten, maar vooral hoe ziekte kan worden voorkomen en hoe tot op hoge leeftijd een goede gezondheid te behouden. Wellicht dat Ayurveda niet tot fysieke onsterfelijkheid kan leiden, maar in geestelijke zin levert ze een fundamentele bijdrage aan de groei naar hogere bewustzijnstoestanden.

In de geboortekaart kunnen we zien voor welke ziekten we aanleg hebben, wat onze levensverwachting is en hoeveel geluk en bevrediging we in onze dagelijkse activiteiten ervaren. We kunnen zien welke Graha’s de ziekte-veroorzakers zijn en welke delen van het lichaam gevaar lopen, maar ook in welke periode van ons leven dat het geval kan zijn. Vrijwel iedereen is geïnteresseerd in zijn gezondheid en stelt ook vaak een indicatie over de levensduur op prijs. Medische astrologie biedt methoden en middelen aan om de planetaire invloeden te harmoniseren. Omdat ze niet alleen op de symptomen van de ziekte let, maar vaak ook op de oorzaak van de ziekte kan aangeven, is ze in de meeste gevallen effectiever en veel adequater middel voor genezing.
De methoden die worden toegepast zijn: Edelstenentherapie/ Rudraksha kralen en het gebruik van mantra’s, het verrichten van yajna’s, rituelen met een levensbevordelijk effect, kan ook heel effectief zijn. Deze methoden hebben ook een gunstig effect op ons geestelijke functioneren, onze aura, het immuunsysteem, het karma uit vorig levens en op de negatieve invloeden uit de omgeving of negatieve gedachten van anderen.

Tags: , , Vedisch

Leave a Reply

(required)

(required)


Copy Protected by Chetan's WP-Copyprotect.