Arjun Autar met geweld om het leven gebracht

September 6, 2014 No Comments

Sinds december 2009 kunnen “fake bellers ” achterhaald worden.
“Als je 112 belt, ziet de centralist direct van welke plek je belt en wie de eigenaar van de telefoon is. Dit is mogelijk dankzij een nieuw computersysteem. De politie gebruikt deze informatie om de misbruiker van 112 op te sporen”.
Veel misbruikers denken ten onrechte dat ze door het verwijderen van hun SIM-kaart anoniem kunnen bellen. Niet alleen is via het imei-nummer van het toestel de eigenaar bekend, maar ook de locatie van waar gebeld wordt. Dat kan door nieuwe functies in de 112-centrale in Driebergen.

Gezien bovenstaande informatie kunnen we stellen dat de politie een cruciale inschattingsfout heeft gemaakt bij de zaak de vermoorde Rotterdammer Arjun Autar. Kort voor zijn dood op 10 juni 2014, heeft hij tevergeefs om hulp gevraagd. Hij belde 112, maar toen de verbinding werd verbroken ging de politie niet naar zijn huis.lotus

Dit betekent dat de politie zijn plicht heeft verzuimd! Een klacht is op z’n plaats voor deze misvatting. Immers, als iemand om nood roept moet de politie gehoor aan geven, ten alle tijde! Mocht de politie ten onrechte naar de plaats zijn gereden, dan kan middels een procesverbaal een boete worden opgelegd. Dit zou standaard in ons rechtssysteem geregeld moeten worden. Wellicht kunnen we hiermee levens besparen.

En als politie 180.000 meldingen krijgt die ten onrechte worden gedaan, kunnen ze eindelijk de staatskas spekken op een eerlijke manier. Een boete van €100, –levert de kas maar liefst €18.000.000,– op! Politiek Den
Haag zou hier werk van moeten maken.112 moet heilig worden verklaard zonder pardon!

Dat de politie een cruciale inschattingsfout heeft gemaakt en ook erkent kopen wij niks voor. Bovendien is dit geen inschattingsfout, maar lak hebben aan bellers!
In verdediging gaan is niet op z’n plaats, ze hadden met een auto naar het plek moeten toegaan. Dit betekent dat dit een retorische aanpak is van de politie…..schande! De politie krijgt altijd te maken met gevaarlijke, onverwachte situaties, men dient elke zaak serieus te nemen!

Een klacht richting Nationale ombudsman aangaande gedragingen van het Openbaar Ministerie (OM) is van essentieel belang.
Voorts heeft de buurtbewoner ook zijn/ haar plicht verzuimt! Wat doet de politie hiertegen?


There is no ads to display, Please add some
Total Page Visits: 1636 - Today Page Visits: 1
Weblog

Sorry, the comment form is closed at this time.

Copy Protected by Chetan's WP-Copyprotect.