De Nieuwe-Nederlanders als makelaars

December 13, 2013 No Comments

De Nieuwe-Nederlanders als makelaars

Onder de vlag Nieuwe-Nederlandse makelaars zet ik nu even de makelaars met een (al dan niet tweede, derde of vierde generatie) niet in Nederland geboren bevolkingsgroep.

Ik doel onder meer op Hindoestanen en Turken als makelaars. Die kom je vooral tegen in de grote steden zoals Den Haag en Rotterdam.

Zowel Hindoestaanse als Turkse makelaars hebben vaak een groot netwerk van mensen met wie ze contact hebben, mensen die vertrouwen in hen hebben, en mensen die opdrachten aan hen gunnen. Dat netwerk bestaat over het algemeen uit mensen die ook een Indiase of Turkse roots hebben. Een Nieuwe-Nederlandse makelaar kan uiteraard deel uitmaken van brancheorganisatie of franchise, maar er zijn er ook veel die onafhankelijk zijn. Omdat ze voldoende hebben aan het netwerk. Re/max heeft naar verhouding relatief veel makelaars met een andere culturele achtergrond.

Als u in een wijk woont waar veel nationaliteiten wonen, dan kan misschien de Nieuwe-Nederlandse makelaar een wel makkelijker en sneller verkopen dan een oer-Hollandse makelaar. Ze horen soms ook graag uitleg in hun eigen taal.

Iedere makelaar is anders, en diverse makelaars hebben diverse voorkeuren voor vraagprijzen en bodemprijzen. Sommige Nieuwe-Nederlandse makelaars zetten graag hoog in met vraagprijzen, (net zoals de oer-Hollandse makelaar) in de hoop een hoge prijs te krijgen, of in de verwachting dat het dan makkelijker onderhandelen is. Een risicofactor bij een te hoge vraagprijs is echter, dat mensen niet eens komen kijken naar de woning, omdat ze de woning eenvoudigweg te duur vinden. Als u in een wijk woont met overwegend buitenlandse inwoners, kan het juist een voordeel zijn om een Turkse of Hindoestaanse makelaar in te schakelen. Mogelijke kopers van uw woning hebben dan vertrouwen in hem.

Om een woning te kunnen verkopen moet de vraagprijs redelijk en realistisch  zijn. Een vraagprijs die tienduizenden euro’s te hoog is leidt nauwelijks tot bezichtigingen en al helemaal niet tot een verkoop. Sommige makelaars vinden dat geen probleem, wachten gewoon tot de goede klant het kantoor binnen komt lopen en ze die klant over kunnen halen. Soms weten makelaars dat een woning toch niet verkoopbaar is voor die prijs, maar hoe meer woningen je in de verkoop hebt, hoe beter de reclame is voor jouw kantoor: jouw naam, posters, borden, staan op veel huizen, en dat trekt ook weer mensen.

Mijn inziens moet een makelaar (dus de Nieuwe-Nederlander als de oer-Hollander) wel de intentie hebben om een huis snel te verkopen, alleen maar iets te koop zetten voor de reclame voor zichzelf is niet eerlijk naar een klant toe. En leidt ook wel eens tot vreemde reacties. Soms zelfs tot boze.

 

 


There is no ads to display, Please add some
Total Page Visits: 2655 - Today Page Visits: 6
Tags: , , , , , , Woningmarkt

Sorry, the comment form is closed at this time.

Copy Protected by Chetan's WP-Copyprotect.