Een Hindoe dient het woord RIP te vermijden

September 5, 2019 No Comments

R.I.P betekent Rust in vrede – dit is een joods-christelijke zegen, RIP wordt gegraveerd op de grafstenen van christenen. In het christendom en het islam geloof betekent dit korte grafschrift eeuwige rust en vredewensen aan iemand die is gestorven. Christenen begraven de doden en de ziel rust in vrede in dat graf voor de eeuwigheid tot de dag des oordeels aankomt. Op de dag des Oordeels zal de Heer beslissen wie waar heen gaat – hemel of hel. Ze geloven dat op de dag des Oordeels de doden weer zullen opstaan. Tot die tijd moet de ziel lijden en stikken in die kist.

Nu begint hier het probleem. Hindoeïsme heeft geen concept zoals dat van het opstaan ​​van doden. Hindoeïsme gelooft in reïncarnatie. Er staat dat de cyclus van geboorte en dood wordt beheerst door het karma van individuen. De overleden persoon zou opnieuw worden geboren op basis van het karma van zijn vorige leven. Zijn/ haar ziel begint naar een ander lichaam te zoeken. Er is dus geen rust en daarom is het concept van RIP niet geldig in het Hindoeïsme. Hindoeïsme gelooft in Moksha, dat is bevrijding – Bevrijding van de eindeloze cycli van geboorte en dood. Daarom moeten we in plaats van RIP te zeggen: “Om Shanti” of “Aatma Ko Sadgati Prapt Ho (Moge je ziel Moksha bereiken)”. Sadgati betekent redding of bevrijding. We bidden altijd dat de ziel wordt bevrijd van de cyclus van leven en dood.

In feite zou het concept van RIP op afstand in de buurt komen van het concept van Preta (kwaadaardige, hongerige geesten), wat in feite een vloek is in de Hindoe-manier van leven. Een persoon die zijn/ haar lichaam verlaat, wordt Preta. Wanneer de ziel in een stilstand in de atmosfeer van de aarde wordt opgesloten, wordt het Preta voor eeuwig. Het wordt slecht. Het begint problemen voor anderen te creëren; het creëren van de problemen voor anderen wordt het enige doel. Preta Aatma (ziel) probeert zijn dierbaren na te jagen om hun levende lichamen te verlaten en zich bij hem/ haar aan te sluiten als Preta Aatma. De enige focus is altijd gericht op het vergroten van de gemeenschap van Preta Aatma. Daarom is er in de Hindoe-manier van leven een concept van Terahvin (13 dagen). Gedurende 13 dagen overtuigen familieleden van overledenen de Preta’s elke dag met verschillende aanroepingen en offers om hen te vragen deze aarde te verlaten en door te gaan naar hun volgende bestemming, die ofwel incarnatie of redding (moksha) kan zijn. We staan ​​niet toe dat ze als Preta blijven omdat het een vloek is. Na het overlijden is het van groot belang verschillende rituelen uit te voeren, waardoor de ziel verder kan, in plaats van rond te dwalen.


There is no ads to display, Please add some
Total Page Visits: 13085 - Today Page Visits: 2
Tags: , , Vedisch

Sorry, the comment form is closed at this time.

Copy Protected by Chetan's WP-Copyprotect.